Υλικά
- Για 2 άτομα
- 2 αγγούρια μέτρια (σε πάχος και μήκος)
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 μικρό κουτί κονσέρβα τόνο
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε σε κυλίνδρους των 3 εκατ. και τα καθαρίζουμε από τους σπόρους. Τα αφήνουμε σε αλατισμένο νερό, για πέντε λεπτά, να ασπρίσουν. Τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε και τα σκάβουμε, από τη μία μόνο πλευρά, να φύγουν οι σπόροι.
Δουλεύουμε το βούτυρο με τον τόνο, σε βαθύ πιάτο, μ’ ένα πιρούνι, να γίνουν ένα μείγμα σαν αλοιφή, προσθέτοντας και τον χυμό ενός λεμονιού. Γεμίζουμε το κενό των αγγουριών με το μείγμα.
Μια παραλλαγή, εξ ίσου ορεκτική, είναι να γεμίσουμε το κενό με ρώσικη σαλάτα.
Τ’ αφήνουμε στο ψυγείο, ως την ώρα που θα τα σερβίρουμε.