Υλικά
Ρίχνετε το νερό με τον κύβο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει βράση, αφού πάρει βράση κατέβασε από την εστία.
Προσθέστε το πλιγούρι σκέπασε το κατσαρολάκι και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσει. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και πρόσθεσε το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακάτεψε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα στη μέση
1/4 του φλιτζανιού αγγούρι κομμένο σε φέτες
1/4 του φλιτζανιού κίτρινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
4-5 ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε ροδέλες
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι νερό
1 κύβο μυρωδικών κοτόπουλο
1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού