Υλικά
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και λείο, ανακατεύουμε το γάλα, τον κρόκο Κοζάνης και βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Όταν ασπρίσουν, ανακατεύουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στα αυγά, χτυπώντας τα με ένα σύρμα.
Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι, κάνουμε καραμέλα με τη ζάχαρη και 12 κουταλιές της σούπας νερό.
Μοιράζουμε την καραμέλα σε 12 μπολάκια, τα γεμίζουμε με την κρέμα και σε μπεν μαρί, ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά.
Βγάζουμε τα μπολάκια από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν, μπορούμε να τα αναποδογυρίσουμε σε πιάτα σερβιρίσματος.
Υλικά
Για 8-10 άτομα
Για την καραμέλα
12 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
Για την κρέμα
750 ml γάλα
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
150 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
λιγότερο από 1 γραμμάριο κρόκος Κοζάνης