Υλικά
- Για τις τηγανίτες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
- 1 βανίλια
- 150 ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Λίγη κανέλα σε σκόνη
- Για τη μερέντα
- Πέντε κουταλιές της σούπας κακάο
- Ένα μικρό κουτί ζαχαρούχο γάλα
- Ένα πακέτο βούτυρο
- Δύο κουταλιές της σούπας μέλι
- Τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση Για τις τηγανίτες Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά. Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας χυλός. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν. Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε με τη μερέντα. Για τη μερέντα Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, χωρίς όμως να καεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε βαζάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο.