Υλικά

  • Για την κομπόστα βύσσινο
  • ½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισου
  • Για τη ζύμη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Για το σιρόπι
  • 1/2 χυμός λεμόνι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι μέλι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για την κομπόστα βύσσινο

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα της ζάχαρης.

Στη συνέχεια, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα. Αδειάζουμε σε μπολ, τα βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες και σερβίρουμε.

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα, για 5 λεπτά περίπου και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το θρυμματισμένο ανθότυρο, το ξύσμα λεμονιού το λιωμένο βούτυρο, την κομπόστα και ανακατεύουμε καλά.

Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, ζεσταίνοντας μέλι, χυμό λεμονιού και θυμάρι για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις περιχύνουμε με σιρόπι και λίγο από τη κομπόστα.