Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- 1 κούπα καφέ ζωμός κότας εμπορίου
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 μεγάλες πατάτες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι και το μπούκοβο. Τέλος ρίχνουμε το ζωμό.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 λεπτά, να πυκνώσει ελαφρά. Περιχύνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 20 -25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.