Υλικά
- Λίγο φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 3 φλιτζάνια τσαγιού νερού διαλυμένο με ζωμό κότας
- 3 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, λευκό πιπέρι
- 3 πράσα
- 2 πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Κόβετε τα πράσα μόνο το άσπρο μέρος σε ροδέλες καθώς και τις πατάτες σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά, κατόπιν προσθέτετε τις πατάτες, αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό κότας. Σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά.
Βγάζετε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα και τα περνάτε από το μύλο του πουρέ. Ρίχνετε τον πολτό αυτό στην κατσαρόλα, προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε και πιπερώνετε.
Μόλις πάρει μια βράση αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο σχοινόπρασο.