Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • 2 συσκευασίες μπισκότα σοκολάτας
  • 4 μπανάνες
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 1 βανίλια
  • 7 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 7 κουταλιές της σούπας βούτυρο

sidagi.gr

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ σπάμε ελαφρά τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ μετρίου μεγέθους.

Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με τα μπισκότα.

Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη.

Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει ελαφρά το περιχύνουμε στο πυρέξ και ανακατεύουμε το μείγμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το γλάσο

Σε χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε το κακάο, τις υπόλοιπες 6 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και προσθέτουμε και σιγά – σιγά το αβγό χτυπημένο μαζί με τη βανίλια.

Όταν ετοιμαστεί το γλάσο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια το περιχύνουμε πάνω από το μείγμα που έχουμε βάλει στο πυρέξ.

Το ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και σερβίρουμε!