Υλικά

sidagi.gr

Υλικά για 4-6 άτομα

2 ξυλάκια κανέλας
500 ml κόκκινο κρασί
6 αχλάδια
200 γραμμάρια ζάχαρη

Για την κρέμα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
λίγη τριμμένη κουβερτούρα για γαρνιτούρα
150 γραμμάρια μασκαρπόνε
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα αχλάδια αφήνοντας το τσαμπί από πάνω. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το κόκκινο κρασί και σιγοβράζετε τα αχλάδια μέσα στο κρασί μέχρι να μαλακώσουν.

Ανά διαστήματα τα ανακατεύετε για να πάρουν ομοιόμορφα το χρώμα από το κόκκινο κρασί. Λίγο πριν το τέλος του βρασίματος, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μασκαρπόνε, πασπαλίζετε την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια σφικτή κρέμα σαντιγί.

Σερβίρετε κάθε αχλάδι μέσα στην κρέμα και γαρνίρετε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr