Υλικά

  • Για την κρέμα
  • 2 κούπες του καφέ φρέσκο γάλα πλήρες
  • 4 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • Για το ζελέ
  • 2 κούπες του καφέ νερό
  • 2 φακελάκια ζελατίνη
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • χυμό από 2 μικρά λεμόνια

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για την κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε αρκετά το γάλα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αυγό με τη ζάχαρη και το άμυλο.

Αδειάζουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο μίγμα μας.

Για το ζελέ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις 2 κούπες νερό και αδειάζουμε τα φακελάκια με τη σκόνη της ζελατίνης στην κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά. Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αυτή τη φορά για να λιώσει η ζάχαρη και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο κρύο νερό.

Στη συνέχεια παίρνουμε 6 γυάλινα μπολ στρώνουμε την κρέμα σαν πρώτο στρώμα. Από επάνω συμπληρώνουμε το ζελέ σαν δεύτερο στρώμα, και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει. Δεν πρέπει να παγώσει πάρα πολύ.