Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. τσαγιού κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο στρογγυλές φόρμες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη με το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και ανακατέψτε για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ.
- Προσθέστε τελευταίο το βραστό νερό. Η ζύμη θα είναι αραιή.
- Αδειάστε ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες φόρμες.
- Ψήστε 30 έως 35 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι το κέικ να ψηθεί, ελέγχοντας με μία οδοντογλυφίδα ότι βγαίνει καθαρή.
- Αφήστε να κρυώσει εντελώς και απομακρύνετε από τις φόρμες.