Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο στρογγυλές φόρμες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη με το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και ανακατέψτε για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ.
  4. Προσθέστε τελευταίο το βραστό νερό. Η ζύμη θα είναι αραιή.
  5. Αδειάστε ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες φόρμες.
  6. Ψήστε 30 έως 35 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι το κέικ να ψηθεί, ελέγχοντας με μία οδοντογλυφίδα ότι βγαίνει καθαρή.
  7. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και απομακρύνετε από τις φόρμες.