Υλικά

  • 500 γρ. παγωτό βανίλια, λιωμένο
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 4 κ. γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βάλτε ένα βραστήρα με νερό να βράσει.
  2. Ρίξτε το λιωμένο παγωτό σε ένα μεσαίο μπολ και χτυπήστε τους κρόκους αυγών μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Τοποθετήστε τέσσερα φορμάκια σε ένα ταψί και μοιράστε ομοιόμορφα την κρέμα στα φορμάκια -δεν πειράζει αν η κρέμα φτάσει μέχρι την κορυφή. Ρίξτε αρκετό βραστό νερό στο ταψί ώστε να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση των πλευρών από τα φορμάκια.
  4. Μεταφέρετε προσεκτικά στο φούρνο και ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι εξωτερικές πλευρές, αλλά το κέντρο να είναι ακόμα λίγο υγρό, περίπου 40 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε προσεκτικά τα φορμάκια από το νερό και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο, περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν πλήρως, τουλάχιστον 2 ώρες.
  6. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε ομοιόμορφα 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη πάνω από κάθε κρεμ μπρουλέ. Με ένα φλόγιστρο κάψτε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.