Υλικά

  • 450 γρ. φακές, πλυμένες
  • 900 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ. σ. σκόνη κάρυ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτιά (400 ml το καθένα) γάλα καρύδας
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις φακές, το ζωμό, τη σκόνη κάρυ και το σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
  2. Αφήστε να πάρουν μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε το γάλα καρύδας και σιγοβράστε, χωρίς καπάκι, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν, 25- 30 λεπτά.
  3. Αλατίστε, γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.