Υλικά
- 450 γρ. φακές, πλυμένες
- 900 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κ. σ. σκόνη κάρυ
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κουτιά (400 ml το καθένα) γάλα καρύδας
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις φακές, το ζωμό, τη σκόνη κάρυ και το σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
- Αφήστε να πάρουν μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε το γάλα καρύδας και σιγοβράστε, χωρίς καπάκι, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν, 25- 30 λεπτά.
- Αλατίστε, γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.