Όσοι χρειάζονται ένα διάλειμμα από το μοσχαρίσιο κρέας συχνά επιλέγουν τα μπιφτέκια γαλοπούλας, γνωρίζοντας ότι το πιο άπαχο κρέας μπορεί να μην προσφέρει την πιο ζουμερή μπουκιά. Η γαλοπούλα έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο ψησίματος που φαίνεται να αφαιρεί όλη την υγρασία από το μπιφτέκι σας.

Η Michelle McGlinn, υπεύθυνη για την ανάπτυξη συνταγών στο Tasting Table, έχει μια λύση γι’ αυτό και σημειώνει ότι το κλειδί για τη δημιουργία ενός λαχταριστού μπιφτεκιού γαλοπούλας είναι η προσθήκη κατσικίσιου γάλακτος.

Το κατσικίσιο γάλα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από το αγελαδινό, καθιστώντας το ιδανική προσθήκη σε άπαχα κρέατα που χρειάζονται ενίσχυση. Είναι, επίσης, υψηλότερο σε πρωτεΐνες και πιο εύπεπτο από το αγελαδινό γάλα, επιτρέποντας σε εκείνους που έχουν ευαισθησία στη λακτόζη να απολαύσουν την πλούσια γεύση του χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες.

Η McGlinn πιο χαρακτηριστικά λέει: «Ειδικά για τα μπιφτέκια γαλοπούλας, το κατσικίσιο γάλα είναι εξαιρετικό λόγω του πόσο κρεμώδες και πυκνό είναι. Η γαλοπούλα είναι διαβόητη για την ξηρότητα της και η κρεμώδης πυκνότητα του κατσικίσιου γάλακτος βοηθάει στο να υγραίνεται το κρέας και να μην ξεραίνεται».

Σημειώνει, επίσης, ότι η διακριτική πικάντικη γεύση και η ήπια γλυκύτητα του γάλακτος συμπληρώνουν τη γεύση των πουλερικών. Μόλις δοκιμάσετε, μάλιστα, τι μπορεί να κάνει το κατσικίσιο γάλα για το μπιφτέκι γαλοπούλας σας, μπορεί να γίνει το νέο αγαπημένο σας συστατικό.

Πώς να κάνετε ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας

Στο παραπάνω βίντεο του Tasting Table, η McGlinn καρυκεύει τον κιμά γαλοπούλας με αλάτι, μπαχάρι, θυμάρι, τριμμένο κρεμμυδάκι και σκόρδο για να ενισχύσει το γευστικό προφίλ του εκ φύσεως ήπιου πουλιού. Η μαγιονέζα και η σάλτσα Worcestershire προστίθενται στο μείγμα, ενώ το κατσικίσιο γάλα μπαίνει μαζί με τη φρυγανιά, ώστε το ψωμί να απορροφήσει το πλούσιο γαλακτοκομικό και να διατηρήσει τη γαλοπούλα υγρή καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.  

Έτσι, είτε ψήσετε στο φούρνο είτε τηγανίσετε το μπιφτέκι γαλοπούλας σας, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για μια απογοητευτική μπουκιά, χάρη στο πρόσθετο λίπος και τη γεύση από το κατσικίσιο γάλα. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό μπιφτέκι που είναι ζουμερό και τρυφερό από την αρχή μέχρι το τέλος.

Απολαύστε το μπιφτέκι σας σε ψωμάκι μπριός και προσθέστε από πάνω πικάντικη φέτα, πιπεράτη ρόκα και τα αγαπημένα σας καρυκεύματα. Η ήπια γλυκύτητα του μπιφτεκιού με γάλα συνδυάζεται όμορφα με πατάτες γλυκοπατάτας ή μια σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών με καρύδια. Μην διστάσετε, μάλιστα, να διπλασιάσετε το μυστικό συστατικό, αντικαθιστώντας τη φέτα με κατσικίσιο τυρί, και ετοιμαστείτε να φάτε ένα μπιφτέκι γαλοπούλας τόσο ζουμερό που μπορεί να θεωρηθεί το καλύτερο όλων των εποχών.