Υλικά
- 300 γρ. γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 75 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 αβγά ποσέ
- 1 κ. σ. ωμά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες. Ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε για 20- 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το λάχανο και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί.
- Μοιράστε τις πατάτες στα πιάτα, συμπληρώστε με το μείγμα λάχανου και τοποθετήστε από πάνω τα αβγά ποσέ. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και απολαύστε.