Υλικά
- 1 ζύμη για πίτσα (προπαρασκευασ-μένη)
- 1 κ. σ. καλαμποκάλευρο
- 1 συσκευασία ντομάτες (800 γρ.)
- 350 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
- 10 φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετήστε ένα άλλο κομμάτι από πάνω. Στη συνέχεια, ανοίξτε τη ζύμη σε κύκλο ή σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Απλώστε το καλαμποκάλευρο στο ταψί και μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί.
- Ρίξτε τις ολόκληρες ντομάτες με το χυμό τους σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε τις με μια κουτάλα. Μοιράστε περίπου 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
- Κόψτε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς και τοποθετήστε τα πάνω από τη σάλτσα. Ψήστε την πίτσα για περίπου 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι οι άκρες και η κορυφή να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Ενώ η πίτσα ψήνεται, χτυπήστε το μισό βασιλικό, το λάδι, τη ρίγανη και το σχοινόπρασο σε ένα μικρό μπλέντερ.
- Καλύψτε την πίτσα με τον υπόλοιπο βασιλικό, αφήστε την να κρυώσει για 10 λεπτά, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με το ελαιόλαδο.