Υλικά
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες, ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ, ή περισσότερο, ανάλογα με τη γεύση
- 1/2 κιλό καρότα baby
- 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 400 ml γάλα καρύδας
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- 2 κ. σ. θρυμματισμένα φιστίκια
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακατέψτε το τζίντζερ και την πάστα κάρυ μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 1 λεπτό.
- Ανακατέψτε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, το ζωμό και το γάλα καρύδας και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Φέρτε το φαγητό σε βρασμό, σκεπάστε, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι γλυκοπατάτες, περίπου 20-25 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε τον κόλιανδρο, το βασιλικό και το χυμό λάιμ, αλατοπιπερώστε.
- Πολτοποιήστε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή.
- Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φιστίκια, αν θέλετε.