Υλικά
- 500 γρ. νιόκι πατάτας
- 4-5 μπουκετάκια μπρόκολο
- 600 γρ. φιλέτο σολομού
- 1 κ. σ. κάπαρη, στραγγισμένη
- Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Βράστε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να επιπλεύσουν στην επιφάνεια. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμη.
- Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα νιόκι στο προετοιμασμένο ταψί. Προσθέστε 1/4 φλιτζανιού από το νερό που βράσατε τα νιόκι στο τηγάνι. Συνεχίστε να βράζετε το υπόλοιπο νερό και βάλτε μέσα τα μπρόκολα για 1 λεπτό. Σουρώστε.
- Προσθέστε το σολομό στο ταψί και τοποθετήστε το μπρόκολο γύρω από το σολομό. Πασπαλίστε με την κάπαρη, περιχύστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
- Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίσει όταν το δοκιμάσετε με ένα πιρούνι στο πιο παχύ σημείο.
- Γυρίστε το φούρνο στο γκριλ και ψήστε για 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα ο σολομός. Σερβίρετε με λεμόνι.