Υλικά

  • 200 γρ. τυρί ρικότα
  • 200 γρ. creme fraiche
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. πάστα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • Φρέσκα βατόμουρα, για το σερβίρισμα
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τη ρικότα σε ένα μπολ με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει λεία. Προσθέστε την creme fraiche, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να πήξει ελαφρώς και προσθέστε ανακατεύοντας την κρέμα λεμονιού.
  2. Μοιράστε με κουτάλι την επιπλέον κρέμα λεμονιού σε τέσσερα ποτήρια σερβιρίσματος των 125 ml (1/2 φλιτζάνι). Μοιράστε τη μους ρικότα στα ποτήρια και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  3. Σερβίρετε με τα αμύγδαλα και τα βατόμουρα, καθώς και με δυόσμο, αν χρησιμοποιήσετε.