Υλικά
- 4 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού
- 1/2 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
- Πάπρικα
- Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Κόψτε τα καρότα κατά μήκος, σε πάχος περίπου 1 εκατοστού. Τοποθετήστε τα σε μία στρώση στον προετοιμασμένο δίσκο. Περιχύστε με λάδι και πασπαλίστε με πάπρικα και αλάτι.
- Ψήστε, γυρίζοντας στη μέση του ψησίματος, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην είναι πολύ μαλακά.
- Ανακατέψτε το πέστο με την ξινή κρέμα και πασπαλίστε τις πατάτες με τον μαϊντανό.
- Σερβίρετε με το ντιπ.