Υλικά
- 4 μερίδες σολομού
- 2/3 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού
- 2 συσκευασίες των 250 γρ. ρύζι
- 2 καρότα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε μακριές λωρίδες
- 200 γρ. φασολάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες κατά μήκος
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω στο προετοιμασμένο ταψί. Απλώστε σε κάθε κομμάτι σολομού 1 κουταλιά της σούπας πέστο. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ψηθεί καλά.
- Εντωμεταξύ, ετοιμάστε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Προσθέστε το καρότο, τα φασολάκια και το μισό από το υπόλοιπο πέστο. Ανακατέψτε καλά.
- Μοιράστε το μείγμα ρυζιού ομοιόμορφα σε πιάτα σερβιρίσματος. Βάλτε από πάνω τον σολομό και περιχύστε με το υπόλοιπο πέστο για να σερβίρετε.