Υλικά
- 4 φλ. τσαγιού γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Βουτήξτε μία-μία τις γαρίδες στο χτυπημένο αυγό, αφήνοντας το περιττό αυγό να στάξει πίσω στο μπολ και πιέστε στην τριμμένη φρυγανιά για να καλύψετε και τις δύο πλευρές.
- Τοποθετήστε τις παναρισμένες γαρίδες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες γαρίδες.
- Βάλτε τις παναρισμένες γαρίδες προσεκτικά στο προθερμασμένο λάδι σε παρτίδες. Τηγανίστε τις μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσοκάστανες, περίπου 4 έως 5 λεπτά.
- Μεταφέρετε τις γαρίδες σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες παναρισμένες γαρίδες.