Υλικά
- 1/2 κιμά γαλοπούλας
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
- 1/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ιταλικό καρύκευμα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε τον κιμά γαλοπούλας σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ και, στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα αυγών και φρυγανιάς.
- Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα ανακατέψετε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα. Προσπαθήστε να μην το παρακάνετε, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τα κεφτεδάκια σκληρά.
- Πλάστε σε κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Αν προτιμάτε περισσότερο χρώμα, ψήστε τα κεφτεδάκια για 15 λεπτά και μεταφέρετέ τα σε ένα καυτό τηγάνι με βούτυρο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου πέντε λεπτά.
- Σερβίρετε και απολαύστε!