Υλικά

  • 1/2 κιλό χωριάτικο λουκάνικο
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 900 γρ. ανάλατο ζωμό κοτόπουλου
  • 400 γρ. βρασμένη κολοκύθα σε μορφή πουρέ
  • 1 κ. σ. ζάχαρη ή ισοδύναμο υποκατάστατο ζάχαρης
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
  • 1 κ. γλ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1/4 έως 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό
  • 1/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένο καπνιστό τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε τα λουκάνικα, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το λουκάνικο να μην είναι πλέον ροζ και τα λαχανικά να είναι τρυφερά, 8-10 λεπτά, σπάζοντας το λουκάνικο σε πολύ μικρά κομμάτια.
  2. Προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμα και προσθέστε το ζωμό, την κολοκύθα, τη ζάχαρη και τα καρυκεύματα. Φέρτε σε βρασμό, μειώστε τη φωτιά και καλύψτε, αφήνοντας να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το νερό και το κορν φλάουρ μέχρι να γίνει λείο, προσθέστε στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Αφήστε το να πάρει βράση και σιγομαγειρέψτε μέχρι να πήξει, 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.