Υλικά

  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κ. σ. φρεσκοσκισμένο βασιλικό
  • 4 φέτες μοτσαρέλα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε το λάδι, αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί, περίπου 6 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
  2. Προσθέστε το βαλσαμικό ξύδι στο τηγάνι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και αλατίστε. Αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 7 λεπτά. Προσθέστε το βασιλικό και ανακατέψτε.
  3. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανάμεσα στα ντοματίνια, καλύψτε με μοτσαρέλα και σκεπάστε με καπάκι για να λιώσει το τυρί.
  4. Τοποθετήστε τα ντοματίνια πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.