Υλικά
- 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 κ. σ. φρεσκοσκισμένο βασιλικό
- 4 φέτες μοτσαρέλα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε το λάδι, αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί, περίπου 6 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
- Προσθέστε το βαλσαμικό ξύδι στο τηγάνι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και αλατίστε. Αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 7 λεπτά. Προσθέστε το βασιλικό και ανακατέψτε.
- Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανάμεσα στα ντοματίνια, καλύψτε με μοτσαρέλα και σκεπάστε με καπάκι για να λιώσει το τυρί.
- Τοποθετήστε τα ντοματίνια πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.