Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 3 κ. σ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Συνδυάστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα να «κάτσει» για 10 λεπτά.
  2. Ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε πάλι να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και ανακατέψτε σταδιακά ένα φλιτζάνι από το καυτό μείγμα κρέμας μέσα στα αυγά, με αρκετές κουταλιές της σούπας κάθε φορά. Αυτό θα σας βοηθήσει να φέρετε τα αυγά στη θερμοκρασία της κρέμας γάλακτος χωρίς να τα κάνετε ομελέτα.
  3. Προσθέστε το μείγμα αυγών πίσω στο μείγμα κρέμας στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά, 5 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και σκεπάστε το. Βάλτε το στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  4. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού στο κρύο μείγμα παγωτού. Καταψύξτε σε μια παγωτομηχανή 4 έως 5 λίτρων σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο κατάψυξης με καπάκι και καταψύξτε για 4 ώρες για να ωριμάσουν οι γεύσεις πριν το σερβίρισμα.