Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα καρύδας (προαιρετικά), θρυμματισμένα
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
- 4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα καρύδας
- 230 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 400 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λάιμ
- 1/4 φλ. τσαγιού γλυκιά τριμμένη καρύδα, καβουρδισμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο και πιέστε τα στον πάτο και στις πλευρές μιας βουτυρωμένης φόρμας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα καρύδας και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λάιμ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε 2 φλιτζάνια από τη σαντιγί που κάνατε με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
- Απλώστε με μία μαρίζ στη βάση από μπισκότα, γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί και με τριμμένη καρύδα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.