Υλικά
- 1 πακέτο ριγκατόνι ή άλλα κοντά ζυμαρικά
- 220 γρ. φέτα
- 400 γρ. ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κ. γλ. χοντροτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί ανακατέψτε τα ντοματίνια με το σκόρδο και 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το τετράγωνο κομμάτι φέτας στο κέντρο, μετακινώντας τα ντοματίνια ώστε το τυρί να κάθεται στον πάτο του ταψιού.
- Περιχύστε τη φέτα με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε μέχρι οι φλούδες από τα ντοματίνια να αρχίσουν να σχίζονται και το σκόρδο να έχει μαλακώσει, 30- 40 λεπτά.
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Σουρώστε και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.
- Ανακατέψτε το μείγμα φέτας, πιέζοντας ελαφρά τα ντοματίνια, μέχρι να ενωθούν καλά με τη φέτα. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε αρκετό από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε για να επιτύχετε την επιθυμητή συνοχή.
- Πασπαλίστε με βασιλικό και απολαύστε.