Υλικά
- 450 γρ. κοτόπουλο
- 1 μπάλα τυρί μοτσαρέλα
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
- 1 κ. σ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 2 αυγά
- Λάδι, για το τηγάνισμα
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα
Εκτέλεση
- Κόψτε τα τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου σε κομμάτια 4 εκατοστών.
- Πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε προσεκτικά μια τρύπα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Φροντίστε να μην κόψετε μέχρι την άλλη πλευρά, και γεμίστε τις τρύπες με τυρί μοτσαρέλα.
- Τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τη σκόνη σκόρδου, τον αποξηραμένο βασιλικό, τον αποξηραμένο μαϊντανό και το αλάτι.
- Περάστε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το μείγμα της φρυγανιάς.
- Προσθέστε λάδι σε ένα τηγάνι και θερμάνετε μέχρι να κάψει. Τηγανίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί πλήρως και να ροδίσει.
- Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρας και γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα.