Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες πολύ καλά
- 2 κ. σ. ελαφρύ βούτυρο/έλαιο καρύδας, λιωμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού φυσικό γλυκαντικό/ζάχαρη επιλογής
- 2 κ. σ. μέλι
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
- 1 αυγό
- 2 ασπράδια αυγών
- 5 κ. σ. σάλτσα μήλου
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα βατόμουρα
- 1/4 φλ. τσαγιού κομματάκια σοκολάτας
- 1/4 φλ. τσαγιού (επιπλέον) κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάστε δύο δίσκους για μάφινς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά και προσθέστε τα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας σιγά σιγά, αλλά προσέξτε να μην χτυπήσετε υπερβολικά το κουρκούτι.
- Προσθέστε τα βατόμουρα και τα κομματάκια σοκολάτας.
- Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού από τη ζύμη σε κάθε θήκη μάφιν και προσθέστε επιπλέον κομματάκια σοκολάτας.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25- 30 λεπτά ή μέχρι τα μάφιν να ροδίσουν από πάνω και μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο τους.