Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες πολύ καλά
  • 2 κ. σ. ελαφρύ βούτυρο/έλαιο καρύδας, λιωμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φυσικό γλυκαντικό/ζάχαρη επιλογής
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 1 αυγό
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 5 κ. σ. σάλτσα μήλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα βατόμουρα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κομματάκια σοκολάτας
  • 1/4 φλ. τσαγιού (επιπλέον) κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάστε δύο δίσκους για μάφινς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά και προσθέστε τα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας σιγά σιγά, αλλά προσέξτε να μην χτυπήσετε υπερβολικά το κουρκούτι.
  3. Προσθέστε τα βατόμουρα και τα κομματάκια σοκολάτας.
  4. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού από τη ζύμη σε κάθε θήκη μάφιν και προσθέστε επιπλέον κομματάκια σοκολάτας.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25- 30 λεπτά ή μέχρι τα μάφιν να ροδίσουν από πάνω και μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο τους.