Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο με άρωμα σκόρδου
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φραντζόλα τσιαμπάτα ή ζυμωτό ψωμί, κομμένο σε φέτες 1 εκ.
- Για τη σαλάτα αβοκάντο: 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους, 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους, χυμό από μισό λεμόνι, αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια – δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε στη σχάρα μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη.
- Τοποθετήστε το σκόρδο, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού και τις γαρίδες σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε αλάτι κατά βούληση και ανακατέψτε ξανά.
- Βάλτε το ελαιόλαδο με άρωμα σκόρδου σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και προσθέστε τις γαρίδες και τον μαϊντανό και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες. Αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αβοκάντο, την ντομάτα, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε απαλά.
- Τοποθετήστε ένα κουτάλι μείγμα γαρίδας και αβοκάντο σε φρυγανισμένο ψωμί και απολαύστε.
- Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.