Υλικά
- 800 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 1/3 φλ. τσαγιού 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Χυμό από μισό λεμόνι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας -προσθέστε κι άλλο αν θέλετε)
- 2 κ. σ. νερό
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε στο τηγάνι τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, ενώ ανακατεύετε κατά διαστήματα. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά από την άλλη πλευρά μέχρι οι γαρίδες να αρχίσουν να γίνονται ροζ.
- Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το νερό. Μαγειρέψτε, ενώ ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ψηθούν οι γαρίδες (μην τις παραψήσετε).
- Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού, αλάτι ή πιπέρι, αν χρειάζεται για να ταιριάζει με τα γούστα σας.
- Γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε πάνω από ρύζι ή ζυμαρικά.