Υλικά
- 2 κ. σ. ξύδι
- 1 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κ. γλ. μείγμα μπαχαρικών ζάταρ (za’atar)
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή ψιλοκομμένη
- 5 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένες
- 350 γρ. τυρί χαλούμι, κομμένο σε φέτες
- 2 καρδιές μαρούλι χοντροκομμένες
- 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το za’atar, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση γκριλ), προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά και ψήστε το χαλούμι, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά.
- Προσθέστε το μαρούλι, τα ρεβίθια, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τις ελιές στο dressing και ανακατέψτε για να αναμειχθούν καλά.
- Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με το ψητό χαλούμι.