Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κ. γλ. φύλλα φρέσκου θυμαριού ή φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε σε ένα μεταλλικό ταψί και τακτοποιήστε ομοιόμορφα σε μονή στρώση.
  3. Ψήστε για 15 λεπτά, αναποδογυρίστε τις πατάτες και στη συνέχεια ψήστε για 15 λεπτά ακόμα.
  4. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τις σκελίδες σκόρδου. Επιστρέψτε στο φούρνο μέχρι να απορροφηθεί ο περισσότερος ζωμός, ψήνοντας για περίπου 15 λεπτά ακόμα.
  5. Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και ρίξτε τα υπόλοιπα υγρά από το ταψί. Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.