Υλικά
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 2 κ. γλ. φύλλα φρέσκου θυμαριού ή φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε σε ένα μεταλλικό ταψί και τακτοποιήστε ομοιόμορφα σε μονή στρώση.
- Ψήστε για 15 λεπτά, αναποδογυρίστε τις πατάτες και στη συνέχεια ψήστε για 15 λεπτά ακόμα.
- Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τις σκελίδες σκόρδου. Επιστρέψτε στο φούρνο μέχρι να απορροφηθεί ο περισσότερος ζωμός, ψήνοντας για περίπου 15 λεπτά ακόμα.
- Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και ρίξτε τα υπόλοιπα υγρά από το ταψί. Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.