Υλικά

  • 3 κουτιά μαύρα φασόλια με το νερό τους
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα)
  • 2 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα.
  2. Ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάστε και σιγοβράστε για τουλάχιστον 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με επιπλέον φρέσκο κόλιανδρο ως γαρνιτούρα.