Υλικά
- 3 κουτιά μαύρα φασόλια με το νερό τους
- 2 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα)
- 2 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα.
- Ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάστε και σιγοβράστε για τουλάχιστον 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με επιπλέον φρέσκο κόλιανδρο ως γαρνιτούρα.