Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει θέσει τον ξανά πολύ ψηλά τον πήχη, έχοντας κατακτήσει με έξι τίτλους Champions League την τελευταία δεκαετία και οι απαιτητικοί οπαδοί της έχουν εκφράσει ανησυχίες, καθότι η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας συνεχίζει να βγάζει ασταθέστατη εικόνα αυτή τη σεζόν.
Ο προπονητής της «βασίλισσας» Κάρλο Αντσελότι, ωστόσο, δεν φαίνεται να ανησυχεί, καθώς η Ρεάλ ετοιμάζεται να επισκεφθεί το «Emirates» τη Τρίτη (8/4) για να αγωνιστεί κόντρα στην Άρσεναλ στον πρώτο προημιτελικό του Champions League.
«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε την κριτική όταν έχουμε ένα παιχνίδι κάθε τρεις μέρες», είπε ο Αντσελότι σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (7/4) και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνουμε είναι να αναλύουμε κάθε παιχνίδι και να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο. Ο αυριανός (σ.σ. 8/4) αγώνας είναι πολύ σημαντικός, αλλά είναι μόνο τα πρώτα 90 λεπτά της σειράς. Δεν είναι καθοριστικό γιατί υπάρχουν άλλα 90 λεπτά στο Santiago Bernabeu την επόμενη εβδομάδα».
Μετά από μια σχεδόν άψογη περσινή σεζόν στην οποία κέρδισαν το Champions League και τη LaLiga με μόλις δύο ήττες σε όλες τις διοργανώσεις σε όλη τη σεζόν, οι προσδοκίες ήταν τεράστιες μετά την απόκτηση του Κιλιάν Μπαπέ.
Όμως η Ρεάλ δυσκολεύτηκε να βρει το ρυθμό της, χάνοντας πέντε παιχνίδια LaLiga και μερικά ακόμα σε άλλες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των δύο «βαριών» ηττών από την Μπαρτσελόνα, την οποία αντιμετωπίζει στον τελικό του Copa del Rey αυτόν τον μήνα.
Μετά δε την απογοητευτική εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Βαλένθια το Σάββατο (5/4), η Ρεάλ είναι 2η στη βαθμολογία της LaLiga με 63 βαθμούς, τέσσερις πίσω από την «Μπάρτσα» με οκτώ αγώνες να απομένουν.
«Αν δεν πίστευα ότι θα κερδίζαμε τίτλους αυτή τη σεζόν, θα είχα ήδη παραιτηθεί, θα σκεφτόμουν να πάω διακοπές», είπε ο Αντσελότι. «Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για όλους τους τίτλους μέχρι το τέλος ό,τι κι αν γίνει. Αν δεν γίνει, πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη σεζόν, αλλά αυτό δεν ισχύει ακόμα.
Η εμπειρία που έχουμε στο Champions League είναι πολύ σημαντική. Η γνώση σημαίνει ότι δεν φοβάσαι αυτούς τους αγώνες, που έχουν τόση πίεση».
Πηγή: ΑΠΕ