Υλικά

  • 6- 7 μελομακάρονα
  • 225 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ. σ. καρυδόψιχα τριμμένη (όχι πολύ λεπτή)
  • 2- 3 κ. σ. λικέρ πορτοκάλι
  • Κακάο για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σπάστε τα μελομακάρονα σε ένα μπολ και προσθέστε το λικέρ, τη φρυγανιά, το καρύδι και τη λιωμένη κουβερτούρα.
  3. Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Σε ένα κομμάτι λαδόκολλας δημιουργήστε τα βραχάκια με ένα κουταλάκι του γλυκού ή πλάστε μπάλες μέτριου μεγέθους. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα και πασπαλίστε με το κακάο.