Υλικά
- 6- 7 μελομακάρονα
- 225 γρ. κουβερτούρα
- 2 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ. σ. καρυδόψιχα τριμμένη (όχι πολύ λεπτή)
- 2- 3 κ. σ. λικέρ πορτοκάλι
- Κακάο για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
- Σπάστε τα μελομακάρονα σε ένα μπολ και προσθέστε το λικέρ, τη φρυγανιά, το καρύδι και τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σε ένα κομμάτι λαδόκολλας δημιουργήστε τα βραχάκια με ένα κουταλάκι του γλυκού ή πλάστε μπάλες μέτριου μεγέθους. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα και πασπαλίστε με το κακάο.