Υλικά
- 6 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 3/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
- Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίστε και αφήστε να βράσει.
- Προσθέστε τις γλυκοπατάτες μόλις βράσει το νερό και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 20 με 30 λεπτά.
- Με ένα ηλεκτρικό μίξερ στο χαμηλό, ανακατέψτε τις πατάτες, προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα, περίπου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τη φορά. Χρησιμοποιήστε περισσότερο ή λιγότερο για να πετύχετε την επιθυμητή υφή.
- Προσθέστε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου για γεύση, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρετε ζεστό.