Υλικά

  • 6 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

  1. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίστε και αφήστε να βράσει.
  2. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες μόλις βράσει το νερό και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 20 με 30 λεπτά.
  3. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ στο χαμηλό, ανακατέψτε τις πατάτες, προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα, περίπου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τη φορά. Χρησιμοποιήστε περισσότερο ή λιγότερο για να πετύχετε την επιθυμητή υφή.
  4. Προσθέστε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου για γεύση, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρετε ζεστό.