Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. μέλι
- 3 φλ. τσαγιού κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- Αλάτι
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Κλαδί από φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το μέλι και το λάδι και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
- Τοποθετήστε την κολοκύθα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ρίξτε από πάνω το μείγμα του μελιού. Γαρνίρετε με το σκόρδο και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε και το θυμάρι.
- Σκεπάστε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα.