Υλικά
- 1 κ. γλ. σκόνη μάτσα
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 110 γρ. λευκή σοκολάτα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Κοσκινίστε τη σκόνη μάτσα και ανακατέψτε μέσα σε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να μην μείνουν σβώλοι.
- Χτυπήστε με σύρμα 3 ακόμα κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα. Ζεστάνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε την υπόλοιπη κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά και να αφρατέψουν.
- Ανακατέψτε το μισό μείγμα της χτυπημένης κρέμας με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέστε και το υπόλοιπο.
- Σερβίρετε σε 4 ατομικά μικρά μπολ, σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.