Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 3/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, ωμά
- 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
- 6 κ. σ. νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη, χωρισμένες
- 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τους χουρμάδες σε ένα μπολ και σκεπάστε με ζεστό νερό. Αφήστε να μουλιάσουν για 20 λεπτά, σουρώστε και κρατήστε το νερό στην άκρη.
- Χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων για να ανακατέψετε τα αμύγδαλα, τη σκόνη κακάο και τις 3 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας.
- Προσθέστε τους χουρμάδες, 1 κουταλιά της σούπας νερό από αυτό που μουλιάσατε τους χουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου στον επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο προηγούμενο μείγμα και τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπουκιές, στο μέγεθος ενός καρυδιού, και τοποθετήστε τις υπόλοιπες νιφάδες καρύδας σε ένα μικρό μπολ.
- Κυλήστε τις μπουκιές ενέργειας στις νιφάδες καρύδας για να καλυφθούν ομοιόμορφα, σερβίρετε και απολαύστε.
- Οι μπουκιές ενέργειας διατηρούνται στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.