Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη μαγιά
- 125 ml ζεστό νερό
- 200 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- Μια χούφτα ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 25 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
- 1 κ. γλ. κάπαρη σε άλμη, στραγγισμένη
- 8 πράσινες ελιές, χοντροκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το αλεύρι και τη μαγιά με μια πρέζα αλάτι σε ένα μίξερ. Ρίξτε το νερό και ανακατέψτε να γίνει μια μαλακή ζύμη για 1 λεπτό ακόμη.
- Αφαιρέστε τη ζύμη από το σκεύος, απλώστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πλάτος περίπου 30 εκ. και τοποθετήστε την σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
- Απλώστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες πάνω από τη ζύμη, τακτοποιήστε τα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια από πάνω και μετά πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα.
- Ανακατέψτε την κάπαρη, τις ελιές και το σκόρδο και στη συνέχεια γαρνίρετε από πάνω.
- Περιχύστε ομοιόμορφα με το λάδι, αφήστε να φουσκώσει για 20 λεπτά και προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς.
- Ψήστε την πίτσα για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει γύρω από τις άκρες. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.