Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη μαγιά
  • 125 ml ζεστό νερό
  • 200 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Μια χούφτα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
  • 1 κ. γλ. κάπαρη σε άλμη, στραγγισμένη
  • 8 πράσινες ελιές, χοντροκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το αλεύρι και τη μαγιά με μια πρέζα αλάτι σε ένα μίξερ. Ρίξτε το νερό και ανακατέψτε να γίνει μια μαλακή ζύμη για 1 λεπτό ακόμη.
  2. Αφαιρέστε τη ζύμη από το σκεύος, απλώστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πλάτος περίπου 30 εκ. και τοποθετήστε την σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
  3. Απλώστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες πάνω από τη ζύμη, τακτοποιήστε τα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια από πάνω και μετά πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα.
  4. Ανακατέψτε την κάπαρη, τις ελιές και το σκόρδο και στη συνέχεια γαρνίρετε από πάνω.
  5. Περιχύστε ομοιόμορφα με το λάδι, αφήστε να φουσκώσει για 20 λεπτά και προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς.
  6. Ψήστε την πίτσα για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει γύρω από τις άκρες. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.