Το μπάρμπεκιου είναι ίσως η καλύτερη αφορμή για να μαζευτεί η παρέα ή η οικογένεια για μερικές απαραίτητες στιγμές χαλάρωσης. Μόνο που για τον αρχάριο ψήστη τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξένοιαστα, καθώς έχει ένα σωρό πράγματα να σκεφτεί και να αποφασίσει…
Η ιστοσελίδα Food & Wine μοιράζεται μαζί μας τον καλύτερο τρόπο για να ανάψει τα κάρβουνα ο ψήστης που δεν έχει μεγάλη εμπειρία, παραθέτοντας τους ειδικούς.
Για να γίνει σωστά το πράγμα, μας λέει, ανάβουμε πρώτα μια μικρή ποσότητα από κάρβουνα, όχι όλα μαζί.
Όταν σβήσουν οι φλόγες και αποκτήσουν τα κάρβουνα το σταχτί τους χρώμα, τότε προσθέτουμε τα υπόλοιπα, τα οποία ανάβουν στη στιγμή και χωρίς κόπο.
Αυτός είναι ο ενδεικνυόμενος τρόπος ώστε να παραμείνει καυτή η ψησταριά για τη στιγμή που θα ρίξουμε πάνω τα κρέατα, αποτρέποντάς τα από το να κολλήσουν στη σχάρα.