Υλικά
- 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 3/4 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
- 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αβγό
- 1 κ. σ. νερό
- 1/4 φλ. τσαγιού μελάσα
- 2 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το αλεύρι και προσθέστε το τζίντζερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το αλάτι.
- Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τη μαργαρίνη με το ένα φλυτζάνι ζάχαρης, μέχρι η ζάχαρη να γίνει ελαφριά και αφράτη.
- Προσθέστε το αβγό χτυπήστε το και προσθέστε το νερό με τη μελάσα και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά μέσα στο μείγμα με τη μελάσα.
- Πλάστε τη ζύμη σε μπάλες μεγέθους καρυδιού και περάστε τες στις δύο κουταλιές ζάχαρης.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους στο ταψί, πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Ψήστε για 8- 10 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά.