Υλικά

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, κάτι που σημαίνει πως η ατμόσφαιρα αρχίζει να μυρίζει τσίκνα. Οι ψησταριές θα πάρουν για άλλη μια φορά φωτιά και οι συμβουλές για το σωστό μπάρμπεκιου δίνουν και παίρνουν, καθώς κάθε βοήθεια στον αρχάριο είναι καλοδεχούμενη. Και για να αποφύγει τα λάθη, αλλά και για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μπάρμπεκιου: Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις όταν ψήνεις

Ο πολυβραβευμένος τεξανός σεφ και γκουρού στη σχάρα Aaron Franklin, συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Franklin Barbeque: A Meat-Smoking Manifesto», μοιράζεται μαζί μας το αποφασιστικό μυστικό για το σωστό ψήσιμο: «Η καλή κυκλοφορία του αέρα είναι το κλειδί». Το κρέας δεν πρέπει να ακουμπά τίποτα, εκτός φυσικά από την επιφάνεια της σχάρας. Ούτε σε άλλα κρέατα, ούτε όμως και στις άκρες της ψησταριάς. «Πριν αγοράσεις ψησταριά, δες πόσο μεγάλο είναι ένα κομμάτι κρέας 5 κιλών και σκέψου πόσα μπορείς να βάλεις στην ψησταριά που κοιτάς», υποδεικνύει. Κι αυτό γιατί «δεν θες το κρέας να ακουμπά στις άκρες. Χρειάζεται χώρο γύρω του για να κυκλοφορεί ο αέρας ελεύθερα». Αυτό μας λέει πως είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος στην ψησταριά, να την παραγεμίζει, στερώντας την καλή ροή αέρα…