Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1/2 κούπα μπέικον
  • 3 κ.γ. βούτυρο
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο (ή 150 γρ.κατεψυγμένο)
  • 100 γρ. κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 3 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας
  • λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγη φρυγανιά

Εκτέλεση

Σοτάρετε το μπέικον με το βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Ζεματίστε το σπανάκι, στραγγίστε το καλά και ψιλοκόψτε το.

  1. Αδειάστε το σ’ ένα μπολ μαζί με το μπέικον, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  2. Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος πασπαλισμένο με φρυγανιά. Ψήστε την ομελέτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά της.