Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 1 φλ. βότκα ανακατεμένη με 1 κ.σ. ξίδι
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 100 γρ. ελιές πράσινες
  • 400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα
  • 1 κ.σ. βασιλικός ξερός
  • 1 φλ. μαϊντανός
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μείγμα της βότκας σε τρεις δόσεις, αφήνοντάς το να εξατμιστεί καλά μετά από κάθε δόση.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά στο μείγμα και σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει. Λιώνουμε τις ντομάτες με το χυμό τους και το βάζουμε στο μείγμα του κιμά, μαζί με το βασιλικό, τις ελιές και το μαϊντανό.
  3. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 ώρες ανακατεύοντας συχνά. Στο τέλος, η σάλτσα θα πρέπει να έχει γεύση προς το αλμυρό. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι, τα αναμιγνύουμε καλά με τη σάλτσα και σερβίρουμε.