Υλικά
- 500 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 μήλο
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- λίγο χυμό λεμονιού
- 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
- λάδι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και το αλάτι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά.
- Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε τις φέτες με το χυμό λεμονιού και το πετιμέζι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη και απλώνουμε πάνω της τις φέτες του μήλου. Από πάνω βάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το τσένταρ και τα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε την πίτσα σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη.