Υλικά
- 6 μπισκότα τριμμένα
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα
- 60 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες
- 2 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού σαντιγί
- 6 μικρά γυάλινα βαζάκια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τις δύο κουταλιές ζάχαρη.
- Χωρίστε ομοιόμορφα το μείγμα στα βαζάκια και πιέστε απαλά.
- Τοποθετήστε πάνω από το μείγμα τις μισές φράουλες και ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες αφήνοντάς τες στην άκρη.
- Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το χυμό λεμονιού και το 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
- Προσθέστε τη σαντιγί και τις ψιλοκομμένες φράουλες και μοιράστε ομοιόμορφα στα βαζάκια.
- Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένες φράουλες και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.