Υλικά
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια
- 2 κ. σ. καφέ (παρασκευασμένο, όχι σε σκόνη)
- 6 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Πιέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού με ένα γουδί μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
- Τοποθετήστε την σοκολάτα, τον καφέ και την πάστα πορτοκαλιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μπεν μαρί.
- Ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα για περίπου 5 λεπτά.
- Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
- Χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών με το αλάτι.
- Προσθέστε τους κρόκους στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε από πάνω και τα ασπράδια των αβγών και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε μικρά ποτήρια επιδόρπιου ή ένα μεγάλο πιάτο.
- Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ.